ЛЕОНІД ГОЛЬБЕРГ СТАВ ДОВІРЕНОЮ ОСОБОЮ ДМИТРА ЯРОША

Гольберг

 

На сайті Центральної виборчої комісії України з’явилась інформація про те, що відомий дрогобицький журналіст Леонід Гольберг став довіреною особою кандидата в Президенти України Дмитра Яроша.

Ми попросили Леоніда Марковича прокоментувати цю новину.

– Пане Леоніде, ми знаємо Вас як противника українського націоналізму. Всі пам’ятають, як Ви виступали проти “Свободи”. І тут Ви стаєте довіреною особою бандерівця.

– Не треба плутати “Свободу” з українським націоналізмом. Як кажуть в Одесі, це дві великі різниці. Так, я виступав проти “Свободи”, а не проти українського націоналізму, як стверджуєте ви, бо її чільні діячі якраз і використовували український націоналізм для розв’язання своїх меркантильних проблем. Що стосується українського націоналізму, то я переконаний, що саме ця ідеологія здатна зробити Україну сучасною цивілізованою державою.

– А як на Вас вийшов Дмитро Ярош?

– А що на мене було виходити? Ми знайомі вже купу років – з того часу, як пан Дмитро був студентом Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Всі ці роки, відколи він очолював Всеукраїнську організацію “Тризуб” імені Степана Бандери, я не поривав з ним стосунків.

– Ви хочете сказати, що теж є бандерівцем?

– Я вам відповім так. Відколи “Правий сектор” став партією, ця нова політична сила потребує нових облич. Потрібно не лише захищати Україну від московських зайд, а й розбудовувати громадянське суспільство. Сподіваюсь, що мій досвід стане в пригоді.

– Ви член “Правого сектору”?

– Наразі ні.

– Дякую за інтерв’ю.

– І вам не хворіти.

Розмовляв Роман ОЩИПОК